Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Αποτοξίνωση και γεύση πάνε μαζί ..!

Χρόνια πολλά σε όλη την μπλογκογειτονιά!
Ελπίζω να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας, να βρίσκετε χρόνο να αφιερώσετε στον εαυτό σας και να ξεφεύγετε λίγο απ' τα συνηθισμένα της καθημερινότητας!
Για μένα οι γιορτές σημαίνουν πολλές επισκέψεις από συγγενείς και φίλους που είναι μακριά, βόλτες στη στολισμένη πόλη, να φτιάχνω πολλά γλυκά και να τα μοιράζομαι, και εννοείται πολλές εξόδους για φαγητό!!!!!!!
Γι' αυτό και σήμερα τριγυρνώντας στη μπλογκογειτονιά επέλεξα μερικές ωραίες ιδέες για ελαφριά γεύματα στις ενδιάμεσες μέρες των γιορτών ώστε να ξεκουράζεται ο οργανισμός και το στομάχι μας και να επανερχόμαστε στο πρόγραμμά μας πριν το επόμενο γιορτινό τραπέζι..
Απολάυστε λοιπόν:











Όποια και αν επιλέξετε, ή ακόμα κι αν κάνετε μια δική σας που εμπνευστήκατε τώρα, απολάυστε την χωρίς τύψεις ..
Και μην ξεχνάτε να μοιράζεστε το τραπέζι σας..
Φιλιά πολλά!!!!!!!!!


Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Merry Xmas everyone..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρόνια πολλά με υγεία και ζεστή καρδιά σε όλο τον κόσμο!!!!!!
Την ανάρτηση αυτή την προετοίμαζα για χτες, αλλά όπως όλοι αυτές τις μέρες, ανάμεσα σε τραπέζια, φίλους και επισκέψεις, είναι δύσκολο να τηρήσεις το πρόγραμμά σου!
Ελπίζω όλοι σήμερα να περάσατε καλά, να μοιραστήκατε το τραπέζι σας με άτομα που μόνο χαμόγελα φέρνουν στα πρόσωπα σας..και να απολάυσατε ωραίο και καλομαγειρεμένο φαγητό!
Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το δικό μας τραπέζι σήμερα:
                          Πολύχρωμες ταλιατέλες φούρνου
Πατατούλες φούρνου μαλακές και λεμονάτες
Γαλοπούλα ψημένη σε λαδόκολλα για 8 ώρες


Και πολλά άλλα που μέσα στη χαρά της μέρας δεν φωτογραφήθηκαν..
Τα γλυκά που ετοίμασα εγώ ήταν πουτίγκες χριστουγεννιάτικες 
με κρέμα
με σοκολάτα

Η συνταγηή για τις οποίες είναι από εδώ καρυδόπιτα σιροπιαστή
μόνο που βάζω 2 αβγά αντί για 4, και 1 φλιτζ.ζάχαρη αντί για 2!
Από πάνω χτυπάω δυο άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής και 2 κακάο αντίστοιχα και πασπαλίζω με έξτρα καρύδι!

Εύχομαι και σήμερα να περάσετε όμορφα και να πλημμυρίσει το στόμα σας με γεύσεις μοναδικές και το σπίτι σας με χαρούμενες φωνές!
Χρόνια πολλά σε όλους!!!!!

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Νηστίσιμη σο..κόλαση!!!!!!!!

Ελπιζω όλοι να περνάτε μια όμορφη Κυριακή!
Εδώ τουλάχιστον ο καιρός έφτιαξε και μας επέτρεψε να βγούμε βόλτα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, να πάμε βόλτα στο μύλο των ξωτικών, για φαγητό έξω και μετά επιστροφή σπίτι με φίλους για καφέ..
Τι άλλο να ζητήσει κανείς απ' την Κυριακή του;
Καλούς φίλους, ηλιόλουστο καιρό, βόλτες, καλό φαγητό..
Φρόντισα βεβαίως από χτες να ετοιμάσω ένα λαχταριστό κέικ για το καφεδάκι της Κυριακής που είναι και νηστίσιμο και υγιεινό και λαχταριστό!!!!!!!!!

Πώς γίνεται;
Υλικά για το νηστίσιμο σοκολατοκέικ:

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ.κανέλα
  • 1/2 κ.γ.γαρύφαλλο
  • 1/2κ.γ.αλάτι
  • 1κ.γ.ξύδι
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες
  • αλεύρι φαρίνα (όσο πάρει για να γίνει ρευστός χυλός)
  • τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
  • 2 κουβερτούρες και 1κ.σ.λάδι για το γλάσο
Ανακατεύω ζάχαρη και λάδι με σύρμα να ενωθούν και προσθέτω χυμό, κακάο, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι, ξύδι και σταφίδες και σιγά σιγά το αλέυρι.
Λαδώνω ένα ταψί και ρίχνω μέσα το χυλό.
Πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι και ψήνω στους 200 για 40 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει και περιχύνω με το γλάσο που ετοιμάζω λιώνωντας τις 2 κουβερτούρες με το λάδι.
Στερεοποιείται και κόβω σε κομμάτια!


Εκτός απ' αυτά, ξανακύλησα και έφτιαξα άλλες δυο παρτίδες απ' τα σοκολατένια μελομακάρονα!!!!!!!!!!!

Το σπίτι ήταν σήμερα μια σοκόλαση!!!!!!!!
Σας έυχομαι καλή εβδομάδα και αύριο θα έχω μια ανάρτηση με το γλυκό που θα ετοιμάσω για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς είμαστε καλεσμένοι σε φιλικό σπίτι οπότε φαγητό θα μας ετοιμάσουν!
Φιλιά πολλά!!!!!!!!

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Σνακ για όλες τις ώρες..!!!!!!!!!!!!!!

Τα φαγητά για ενδιάμεσα γεύματα είναι απ' τα αγαπημένα μου θέματα, γιατί νομίζω ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές και υγιεινές και λαχταριστές για να ικανοποιήσεις την πείνα σου χωρίς να βαρύνεις..
Είτε θέλετε λοιπόν κάτι για να έχετε μαζί στη δουλειά, είτε όταν ταξιδεύετε, είτε για να συνοδεύσετε ένα γιαούρτι κάνοντας ένα ελαφρύ βραδινό, ιδού..
Σας παρουσιάζω δυο απ' τις πιο αγαπημένες μου επιλογές..
Κουλούρι θεσσαλονίκης ..

και..
Κρικάκια και κριτσινάκια καρότου..

Τα'χω δει και τα έχω αγοράσει άπειρες φορές απ'ο φούρνους σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και του εξωτερικού, συντροφεύουν τις μέρες μου και συνοδεύουν γεύματά μου..
Όταν υπάρχει χρόνος, τον αφιερώνω και ετοιμάζω δικά μου σε πολλές εκδοχές..'
Εδώ είναι η πιο απλή για τα κουλούρια, και μια κλασσική αγαπημένη για τα κρικάκια.
Θα σας δείξω πολλές ακόμα, όπως κουλούρι ολικής και γεμιστό, αλμυρό ή γλυκό, και κρικάκια τομάτας ή σπανάκι ή κρεμμύδι.'
Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε!!!!!!!!!!!!!!!!
Για τα κουλούρια(βγαίνουν 8):

  • 1 φακελάκι μαγιά(8γρ)
  • 1 και 1/4 κούπας χλιαρό νερό
  • 3κ.σ.λάδι
  • 1κ.σ.ζάχαρη
  • 1κ.γ.αλάτι
  • 1/2 κιλό αλέυρι(περίπου 4 κοφτές κούπες)
  • 1 φακελάκι σουσάμι
Σε 1/2 κούπα νερό διαλύετε τη μαγιά μαζί με 3 κ.σ.αλέυρι κι αφήνετε 15-30 λεπτά να φουσκώσει.
Μετά ανακατέυετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το μίγμα της μαγιάς και προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο αλέυρι.
Ζυμώνετε και πλάθετε κορδόνια ζύμης σε κουλούρια.
Τα βρέχετε με λίγο νερό και τα περνάτε απ' το σουσάμι που το έχετε ανακατέψει με 1κ.σ.νερό και 1 κ.γ.ζάχαρη.
Ψήνετε στους 220 για 15-20 λεπτά!!!!!!!

Για τα κρικάκια-κριτσίνια:


  • 3 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 130 γρ.κρασί λευκό
  • 50γρ.λάδι
  • 280-300γρ.αλέυρι(εγώ έβαλα μισό άσπρο, μισό καλαμποκιού)
  • 1/2 κ.baking powder
Ανακατέυετε και πλάθετε σε ό,τι σχήμα θέλετε.
Ψήνετε στους 180 για 20-30 λεπτά!

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Κυριακάτικο γιουβέτσι με λαχανικά!!!

Ελπίζω όλοι να περνάτε μια ξεκούραστη Κυριακή!
Πεθύμησα φαγάκι ζεστό κατσαρόλας και αφού μοσχαράκι είχαμε πάρει από χτες, έκανα μια δική μου εκδοχή για το πάντα αγαπημένο και κλασσικό πιάτο που είναι το γιουβέτσι..

Πρόσθεσα δυο αγαπημένα μου λαχανικά, για τις πολύτιμες ουσίες τους και για χρώμα στο πιάτο, κάτι που μου φτιάχνει τη διάθεση και προετοιμάζει τον ουρανίσκο μου..

Να πώς το έκανα:
Μοσχαράκι γιουβέτσι με λαχανικά:
  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κομματάκια
  • 500γρ.κριθαράκι μέτριο
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 4 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ .λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά
  • κρασι κόκκινο 1/2 ποτήρι
Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι μου ίσα να ξανθύνει και προσθέτω το κρέας.
Το γυρνάω 2-3 φορές ίσα που να πάρει λίγο χρώμα και σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και 1 ποτήρι βραστό νερό και καπακώνω για 45 λεπτά.
Ανοίγω, προσθέτω το κριθαράκι μου και μαγειρεύω για άλλα 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτω 2-3 κουτ.ωμό ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται!

Καλή όρεξη και καλή βδομάδα από αύριο!



Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη.!!!!!!!!!

Καλό σαββατοκύριακο ελπίζω να έχετε όλοι!
Επειδή έχουμε φιλοξενούμενους αυτό το διήμερο, έψαξα να κάνω κάτι ιδιαίτερο να τους προσφέρω με το πρωινό τους καφεδάκι..κοίταξα διάφορες συνταγές και έκανα μια συνδυαστική, που βγήκε πολύ καλή!


Δεν είναι κέικ, δεν είναι σταφιδόψωμο..γίνεται σε ταψί..και έχει και ποτό..
Τί είναι;
Σταφιδόπιτα!!!!!!!!!!!!
Μυρωδάτη μυρωδάτη, καλυμμένη με σουσάμι από πάνω και με ωραία κρούστα από κάτω..
Στη μέση αφρός..



Μαλακή, με το άρωμα του γαρύφαλλου και του ποτού να κυριαρχούν..
Και μόλις φας μια μπουκιά, οι σταφιδούλες λιώνουν στο στόμα και γλυκαίνουν τη γεύση σου, ενώ τα καρύδια απλά δένουν αρμονικά και απογειώνουν το αποτέλεσμα.
Σας έπεισα;

Ή απλά σας δελέασα;
Όπως και να' χει, να η συνταγή μου και όταν δυο φίλοι σας πουν ότι έρχονται για καφέ, φτιάξτε την, αφήστε τις μυρωδιές να κατακλύσουν το σπιτάκι σας, και κεράστε τους...θα την απολαύσουν!!!!!!!!!

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη(μάυρη κατά προτίμηση)
  • 2 σφηνάκια κονιάκ ή άλλο λικέρ
  • 1 φακελάκι baking pοwder
  • ξύσμα  από 2 πορτοκάλια
  • 1  ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1/2 ποτήρι καρύδια
  • 1κ.σ κανέλα
  • 1κ.γ.γαρύφαλλο
  • 3 ποτήρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • σουσάμι για πασπάλισμα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και στρώνετε λαδόκολα διπλή(κάθετα και οριζόντια) σε ένα κλασσικό ορθογώνιο ταψάκι.
Ετοιμάζετε το μίγμα χτυπώντας με σύρμα λάδι και ζάχαρη, κατόπιν προσθέτετε και τα άλλα υγρά, μετά τα μπαχαρικά και το baking και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύετε απαλά να γίνει ένας κάπως ρευστός χυλός και απλώνετε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη και να έχετε μια όμορφη Κυριακή!!!!!!!!!!!!!!



Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Choco banana muffins!!!!!!!!!!

Και εκεί που χτες λέγαμε να μαζευτούμε και λίγο με τη διατροφή γιατί οι γιορτές μέχρι και του Αϊ-Γιαννιού καλά κρατούν, να σου που η μαμά μου αποφάσισε να καλέσει τις φίλες της για καφέ, και ήθελε και κάτι πέραν των σιροπιαστών να τον συνοδεύσει...
Κέικ έκανα αρκετά τον τελευταίο καιρό..
Παξιμαδάκια έκανα προχτές τα κλασσικά αγαπημένα μου, αντικαθιστώντας μια κούπα αλέυρι με μια κούπα σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο με σπορέλαιο, και γίναν πολύ ελαφρά, μοσχομυριστά και τριφτά..
Οπότε....


Ξέθαψα τη μαφινοθήκη μου που στις δόξες της έπαιρνε φωτιά απ' τις καθημερινές δοκιμές, και έκανα
αγαπημένα, λαχταριστά και πάντα ευπρόσδεκτα μαφινς με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτα!
Τη συνταγή την πρωτοείχα δει εδώ : simply frugal και εδώ: my blessed life .
Τις δοκίμασα και τις δύο που είναι σχεδόν ίδιες, και απλά στη δική μου εκδοχή αντικαθιστώ 2-3 πραγματάκια.


Να η δική μου για τα choco banana muffins:


  • 1 1/2 κούπα αλέυρι(μπορείτε να βάλετε τη 1/2 κούπα ολικής, είναι μια χαρά!)
  • 3/4 κ.γ.αλάτι
  • 1κ.γ. baking powder
  • 2 σταγόνες άρωμα πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα μάυρη ζάχαρη
  • 3/4 κούπας γάλα 1%
  • 1/2 cup becel gourmet(ή άλλο βούτυρο)
  • 2 μπανάνες λιωμένες με πιρούνι ώριμες
  • 1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτα μαύρη με κομματάκια πορτοκάλι  
Προθερμαίνετε το φούρνο στους  180 και στρώνετε χαρτάκια στις θήκες του ταψιού για μάφινς.
Χτυπάτε βούτυρο και ζάχαρη με σύρμα, και κατόπιν προσθέτετε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.
Τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύω με κουτάλι να γίνει ένας χυλός.
Γεμίζω τα χαρτάκια ως 3/4 περίπου της θήκης γιατί φουσκώνουν και ψήνω για 25 λεπτά  περίπου.
Η γεύση είναι φανταστική, εγώ προσθέτω πορτοκάλι σχεδόν παντού γιατί τρελαίνομαι για το άρωμα του στα γλυκά, εσείς βάλτε όποια σοκολάτα θέλετε!
Καλή επιτυχία και να τα απολαύσετε!


Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

0%λιπαρά, όλη η γεύση...!!

Καλημέρα σε όλη την μπλογκογειτονιά!
Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες μέρες ξεχνάμε λίγο το πρόγραμμα μας και τη διατροφή, και κοιτάμε να απολαύσουμε γεύσεις γιορτινές και προκλητικές, αδιαφορώντας για τα κιλά..και πολύ καλά κάνουμε..!
Καλό είναι να κρατάμε τουλάχιστον μια ισορροπία με τα βασικά μας γεύματα, ώστε να επανέλθουμε μετά πολύ πιο εύκολα!
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ σήμερα..



Κι επειδή οι περισσότεροι του σπιτιού κοντεύουν να πάθουν ζάχαρο απ' τα πολλά γλυκά που δοκιμάζουν και βλέπουν να ξαπλώνουν προκλητικά στις πιατελίτσες τους, σήμερα αποφάσισα να φτιάξω κάτι ελαφρύ και πολύ υγιεινό για μεσημεριανό..

Μπιφτεκάκι κοτόπουλο, ζυμωμένο με πολλά λαχανικά και λίγο ανθότυρο, χωρίς καθόλου λάδι!


Τα λαχανικά δίνουν υγρασία στον κατά τα άλλα στεγνό κιμά του κοτόπουλου, και με τα μπαχαρικά το νοστιμεύω ώστε να προσέχω και τη διατροφή, αλλά να μην υστερώ σε γεύση!
Να πως τα έφτιαξα:

  • 250γρ.κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 100γρ.άπαχο ανθότυρο
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 4 μαύρες φρυγανιές τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, λίγο ξύδι 
Όλα τα λαχανικά τα έβαλα στο multi να γίνουν όχι πουρές, αλλά πολύ ψιλοκομμένα.
Κατόπιν πρόσθεσα τα ασπράδια χτυπημένα, το ανθότυρο και τα μπαχαρικά στον κιμά και ζύμωσα καλα.
Άρχισα να πλάθω μπιφτέκια και τα αράδιασα σε ταψί στους 250 για περίπου 25 λεπτά.
Έτοιμα!
Τα ασπράδια τα πρόσθεσα κυρίως για έξτρα πρωτεϊνη στο γεύμα μου αλλά και για να δέσουν πιο καλά τα μπιφτέκια μου.
Ανθότυρο παίρνω από φίλο μου που έχει ανάλατο με 2% λιπαρά. προσέξτε αν κάνετε διατροφή, μερικά του εμπορίου έχουν ως και 25%λιπαρά!
Το πιάτο μου το συνόδευσα αντί για ρύζι με 2 κρικάκια που παίρνω από το φούρνο, το ένα καρότο, το άλλο σπανάκι!



Καλό σας μεσημέρι και καλή όρεξη!

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Μελομακάρονα τρεις φορές!!

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Τελικά την Κυριακή εκεί λίγο πριν το dancing with the stars λέω δεν δοκιμάζω τη συνταγή του Πετρετζίκη?
Ε, στρώθηκα, πήρα και τη ζυγαριά κουζίνας ανά χείρας μη χάσω κανένα γραμμάριο και πάει στράφι η συνταγή και την έκανα..

Τα μελομακάρονα μύριζαν τέλεια, σιροπιάστηκαν τέλεια και έδειχναν τέλεια!
Έλα όμως που όταν το δοκίμασα δε μου γέμιζε το μάτι!κάτι δε με τρέλαινε στη γεύση, μάλλον το ηλιέλαιο, καθώς έχω συνηθίσει το ελαιόλαδο, δεν ξέρω..οι άλλοι που δοκίμαζαν μια χαρά τα καταβρόχθιζαν..
Ξύπνησα λοιπόν Δευτέρα και στο μυαλό μου τριγύρναγε η σκέψη να τα διορθώσω στη γεύση..
Και ως δια μαγείας μου ήρθε η ιδέα!Άρπαξα 3 πλάκες κουβερτούρα απ' το ντουλάπι, σε μπεν μαρί μαζί με 1κ.σ.λάδι και τα βούτηξα μέσα, και πασπάλισα από πάνω με τριμμένο καρύδι!

Άψογα!στη γεύση δε, κόλαση πραγματική!!!
Ευχαριστημένη πλέον, ήθελα παρ' όλα αυτά να έχω και μια-δυο πιατέλες στο σπίτι με τα κλασσικά μελομακάρονα, οπότε ξέθαψα απ' το συρτάρι την κλασσική συνταγή της θείας μου και ξαναστρώθηκα!Αυτή τη φορά έκανα τη μισή δόση γιατί ήδη στην τραπεζαρία υπάρχουν αρκετές πιατέλες με γλυκά(βλέπε ροξ, μεθυσμένα...).
Αποτέλεσμα: θεϊκά!!κλασσική γεύση, τέλεια μελωμένα, σούπερ!

Άκρως ευχαριστημένη απ' το αποτέλεσμα, άρχισα υπερήφανη να ετοιμάζω πιατελίτσες για φίλους με διπλά σχέδια μελομακαρονα..κουράστηκα αλλά άξιζε τον κόπο..'Δοκιμάστε τα!
Η συνταγή του Πετρετζίκη είναι 

  • 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 - 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1000 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. νέρο
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 3 ξυλαράκια κανέλλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • Καρύδια χοντροτριμμένα για το πασπάλισμα
Η συνταγή της θείας:
  • 2 κούπες λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 2κ.σ. baking
  • 1κ.σ.σόδα
  • 1κ.κανέλα
  • 9 κούπες αλέυρι
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 2 κούπες νερό
  • Καρύδια χοντροτριμμένα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση και για τα δύο ίδια.
Κάνουμε μίγμα με τα υγρά υλικά, ανακατεύω με σύρμα, και ένα μίγμα με τα στερεά τα οποία ρίχνω στο αρχικό μίγμα, ανακατεύοντας απαλά χωρίς να τα ζυμώσω πολύ.
Κάνουμε μπαλάκια(αν θέλουμε βάζουμε και καρυδάκι μέσα σαν γέμιση) και αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνω στους 180 για 25 λεπτά περίπου.
Καυτά όπως βγαίνουν τα ρίχνω στο κρύο σιρόπι, τα γυρνάω κι απ' τις δυο πλευρές για 20 δευτερόλεπτα και βγάζω. Πασπαλίζω με καρύδι ή βουτάω και σε κουβερτούρα πρώτα.
Σημείωση: στο σιρόπι αφήνω ζάχαρη και νερό να πάρουν μια βράση και μετά προσθέτω το μέλι, ώστε να μην γίνει πολύ πηχτό!

Όποια εκδοχή και αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους φίλους και την οικογένεια σας!

Καλή απόλαυση!!!!!!!!!!! 



Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Θα μας πιάσει το αλκοτέστ στάνταρ!

Καλή Κυριακή σε όλους μας!
Εδώ παρά το κρύο και τη βροχή γίνεται χαμός από κόσμο λόγω του μύλου των ξωτικών, πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα και μ' αρέσει...!!!!!!!!!
Χτες μαζευτήκαμε παρεούλα στο σπίτι το απόγευμα για καφέ με τζάκι και τα απαραίτητα συνοδευτικά..



Έφτιαξα μια ελαφριά μους κακάο σε ατομικά μπολάκια και σοκολατάκια με τόσο κονιάκ που αν μετά οδηγούσα και είχα φάει 2-3 δύσκολα θα έπειθα τον αστυνομικό ότι δεν είμαι λιώμα!χαχαχ.!

Πώς τα φτιάχνουμε:
Για τη μους:

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου κακάο(όχι στιγμής)
  • 31/4 κούπες γάλα 1%
  • 4 κουτ.σούπας ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κ.γ .becel gourmet
  • κομματάκια σοκολάτα γάλακτος
Παρασκευάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας τη ζάχαρη, το ξύσμα και  το becel. Αποσύρω απ' τη φωτιά. Σε κάθε μπολ σπάω 2 γκοφρέτες σοκολάτας, βάζω 2-3 κουταλιές απ' τη μους, ξανά 2 γκοφρετάκια , ξανά μους και τέλος πάνω λίγα σπασμένα κομματάκια σοκολάτα γάλακτος!Βάζω στο ψυγείο γαι 1/2 ώρα και σερβίρω!


Για τα σοκολατάκια:
  • ½ κιλό αμύγδαλα ή καρύδια 
  • 150-200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη η μιάμιση πλάκα
  • 1 φλιτζάνι λικέρ ή κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι
  • κονιάκ για τα χέρια
  • Για το γλάσο
  • 350γρ λευκή σοκολάτα
  • 2-3 κουτ.γάλα εβαπορέ

     Αλέθετε τα αμύγδαλα στο Multi προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια προσθέτετε τη σοκολάτα.Ανακατεύετε τα υλικά καλά ούτως ώστε υπάρχει παντού η σοκολάτα με το αμύγδαλο και μετά ρίχνετε το ποτό .Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι(εγώ είχα κρατήσει απ' τα ροξάκια) ώστε να γίνει μία μάζα.
Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και φτιάχνετε μπαλάκια με το μείγμα.

Αφήνετε τα μπαλάκια να στεγνώσουν καλά και τα γλασάρετε (το γλάσο το ετοιμάζω ζεσταίνοντας σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και το γάλα)
Είναι μια παραλλαγή απ' τα βενιζελικά σοκολατάκια του Ηλία Μαμαλάκη.


Εμείς τα ευχαριστηθήκαμε και τα δύο, αν και για μένα το ποτό θα το ήθελα λιγότερο.
Φιλιά πολλά και καλή βδομάδα!
Το βράδυ λέω να φτιάξω μελομακάρονα, είδα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και μου άρεσε!

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Θα κολλήσουμε απ' τα σιρόπια..

Δεύτερο σιροπιαστό σε συνεχόμενη μέρα;

Γιατί όχι;
Είναι να μη με πιάσει..άμα με πιάσει, άντε να με ξεκολλήσεις απ' την κουζίνα..
Έτσι έπαθα και χτες βράδυ που ήθελα ντε και καλά να φτιάξω και τα ροξάκια που είδα σε μια μπλογκοφίλη..

Τι κι αν βαριόμουν τα σιρόπια πάλι και τη διαδικασία?
Στρώθηκα, τα έφτιαξα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε..
Ελάτε να σας κεράσω λοιπόν ροξάκια νηστίσιμα, που δεν υστερούν σε τίποτα ούτε σε γεύση, ούτε σε εμφάνιση..

Η συνταγή είναι από δω:ροξάκια νηστίσιμα, του ''μαγειρική με φαντασία"
Ελένη μου υπέροχη η συνταγή σου!
Το μόνο που άλλαξα είναι ότι έβαλα ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο, και παρέλειψα τη γλυκόζη στο σιρόπι!

Οι δοκιμαστές φίλοι και συγγενείς ενθουσιάσηκαν!

Κάντε τα και σεις!!!!!!!!