Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Χρόνια πολλά, με πολλές γεύσεις..!

Καλή Σαρακοστή σε όλους, ελπίζω σήμερα αν και δε βοήθησε ο καιρός να περάσατε όμορφα..
Εγώ πήγα μια βολτίτσα στο περτούλι που χιόνιζε ελαφρά και απόλαυσα καφεδάκι και γλυκό του κουταλιού, παρέα με άφθονο γέλιο και καλή παρέα..
Αυτές τις μέρες με κάτι γάμους που είχα εδώ, δεν έβαλα καμιά ανάρτηση, αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι απείχα απτην κουζίνα μου ή απτη μπλογκογειτονιά..
Πάρτε μια ιδέα του τι έφτιαξα αυτές τις μέρες πέρα απ' τα φαγητά..
Κουλουράκια πορτοκαλιού
Φτιάχνονται όπως τα βανίλιας πασχαλινά, αλλά αντί για βανίλια βάζω ξύσμα πορτοκαλιού..γευστικότατα, ό,τι πρέπει για καφεδάκι..
Παξιμαδάκια με μαύρη σοκολάτα
Ροξάκια
Σιροπιασμένα και λαχταριστά
Παξιμαδάκια με κακάο,κανέλα, σουσάμι και σταφίδες
μοσχομυριστά σαν μουστοκούλουρα!
Και τέλος χαλβάς φαρσάλων..!!!!!!!
κριτσανιστός και αρωματικός!
Όπως βλέπετε, το σπίτάκι μου ήταν γεμάτο από γεύσεις και πολλή γλύκα!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να μαγειρέυετε και να τα μοιράζεστε!
Τα λέμε σύντομα..
Καλή βδομάδα

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ραβανί Βέροιας..δια χειρός Μαμαλάκη..

Αν και πηγμένη τον τελευταίο καιρό, πάντα παρακολουθώ και διαβάζω τις όμορφες συνταγές που προτείνετε στα μπλογκοσπιτάκια σας και παίρνω ιδέες..και όλο μεγαλώνει ο φάκελος με τις συνταγές που μπαίνουν στα προσεχώς..
Ήθελα κάτι να κάνω για το γραφείο τις προάλλες, και επειδή είχα φρέσκα αβγά, και ήθελα κάτι να κόβεται όμορφα σε κομμάτια, να είναι κλασσικό και να το αγαπάνε όλοι, έψαξα για ραβανί βέροιας που το είχα δοκιμάσει και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις..

Όντως..!
Απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, εξαφανίστηκε σε χρόνο dt και ήταν και πολύ απλό στην παρασκευή του..

Η προσθήκη του γιαουρτιού το έκανε πιο πλούσιο στην υφή και σε συνδυασμό με ξύσμα πορτοκαλιού που πρόσθεσα, μύριζε εξαιρετικά σαν πορτοκαλόπιτα!
Καλή όρεξη, και δοκιμάστε το άφοβα!
Η συνταγή είναι απ' τον Ηλία Μαμαλάκη.
ραβανί βέροιας

Σας φιλώ και θα τα ξαναπούμε όσο πιο σύντομα γίνεται..!

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Μηλόπιτα σε σε φύλλο!

Ελπίζω να περνάτε ένα όμορφο και ήσυχο σαββατοκύριακο παρέα με αυτούς που εσείς έχετε ανάγκη!
Για τα καφεδάκια του σαββατοκύριακου σας προτείνω αυτή την αρωματική μηλόπιτα, που την έφτιαξα με φύλλο βηρυττού, με το δέύτερο κουτί που μου έμεινε από το μπακλαβά της προηγούμενης βδομάδας.

Τι χρειάστηκα:
1 κουτί φύλλο βηρυττού
3-4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
κανέλα, ζάχαρη από 1 κ.γ.
1 χούφτα σταφίδες
1χούφτα καρύδια τριμμένα
1 κομμάτι συκομαμαιδα κομμένη σε μικρά κομματάκια
λάδι για την επάλειψη των φύλλων όπως και στο μπακλαβά.
Έστρωσα σε βουτυρωμένο ταψί 2 φύλλα, λάδωσα, άλλα δυο λαδώνοντας ανά ένα, μετά τη γέμιση ου έφτιαξα ανακατεύοντας όλα τα υλικά, και μετά τα υπόλοιπα λαδώνοντας πάλι ανά ένα.
Σε στρόγγυλο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν τα γυρνάω προς τα μέσα, λαδώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

2φύλλα που μου περίσσεψαν τα γέμισα με μήλο κομματάκια, κανέλα, ζάχαρη σα ρολό και το έκοψα φετάκια, και τα πασπάλισα με άχνη!

Ελπίζω να σας αρέσει, απολαύστε την και να έχετε μια όμορφη Κυριακή!