Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ραβανί Βέροιας..δια χειρός Μαμαλάκη..

Αν και πηγμένη τον τελευταίο καιρό, πάντα παρακολουθώ και διαβάζω τις όμορφες συνταγές που προτείνετε στα μπλογκοσπιτάκια σας και παίρνω ιδέες..και όλο μεγαλώνει ο φάκελος με τις συνταγές που μπαίνουν στα προσεχώς..
Ήθελα κάτι να κάνω για το γραφείο τις προάλλες, και επειδή είχα φρέσκα αβγά, και ήθελα κάτι να κόβεται όμορφα σε κομμάτια, να είναι κλασσικό και να το αγαπάνε όλοι, έψαξα για ραβανί βέροιας που το είχα δοκιμάσει και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις..

Όντως..!
Απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, εξαφανίστηκε σε χρόνο dt και ήταν και πολύ απλό στην παρασκευή του..

Η προσθήκη του γιαουρτιού το έκανε πιο πλούσιο στην υφή και σε συνδυασμό με ξύσμα πορτοκαλιού που πρόσθεσα, μύριζε εξαιρετικά σαν πορτοκαλόπιτα!
Καλή όρεξη, και δοκιμάστε το άφοβα!
Η συνταγή είναι απ' τον Ηλία Μαμαλάκη.
ραβανί βέροιας

Σας φιλώ και θα τα ξαναπούμε όσο πιο σύντομα γίνεται..!

16 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα! Το δικό σου ραβανί φαίνεται πολύ πιο ωραίο από την φωτό στην σελίδα του Μαμαλάκη! Εκεί μοιάζει σαν χαλβάς! Αψογο είναι!
    κάπου είχα διαβάσει οτι το ραβανί Βέροιας αν δεν κάνω λάθος φτιάχνεται και με ρύζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τοχω δει με ρυζι ειναι η αληθεια, παντως ετσι εγινε τελειο!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο φαίνεται!!!
    Μου αρέσει πολύ με παγωτάκι το ρεβανί.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με βανιλια παγωτο σιγουρα αποθεωνεται!

      Διαγραφή
  3. Mε τιποτα δεν αντιστέκομαι σε ένα κομμάτι ραβανί!
    Το έχεις σιροπιάσει δε, τέλεια!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίλα μου έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές για ραβανί Βέροιας, αλλά νομίζω πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι και η καλύτερη!Καταπληκτικό το έκανες, μπράβο!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε, πώς να μην εξαφανιστεί αμέσως; Με τέτοια χρυσαφένια εμφάνιση και άψογο σιρόπιασμα, τι να σου κάνει και ο άλλος; Πώς να αντισταθεί;
    Μακάρι να είχα ένα κομμάτι τώρα... Και μια μπάλα παγωτό βανίλια για συνοδευτικό...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να είσαι καλά και συ!σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  6. Μα Λίλα μου πώς να αντισταθείς σ' αυτό το ραβανί;;; Άσε που το λατρεύω έτσι κι αλλιώς σαν γλυκό, το δικό σου έγινε υπέροχο και πολύ λαχταριστό!!! Να είχα ένα κομμάτι τώρα με παγωτό ντοντουρμά!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο δείχνει! ! Εδω όμως μια σημαντική ερώτηση. .
    Τελικά το σιροπι ζεστό θα σιροπιασει το ραβανι. Θα ήθελα σε παρακαλω να μου λυσεις αυτη την απορια...η ολα χλιαρά; ;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καταπληκτικό το ραβανί,γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φοβερο!ωομιζω οτι εχει μπει λαθος φωτο στου μαμαλακη.σα ν χαλβας φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φοβερο!ωομιζω οτι εχει μπει λαθος φωτο στου μαμαλακη.σα ν χαλβας φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή