Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Χόρτα σε πολλές εκδοχές....

Kαλό μήνα σε όλους μας!!!!!!!!
Πλησιάζουν οι γιορτές πια πολύ, στα Τρίκαλα από χτες εγκαινιάστηκε και ο μύλος των ξωτικών που είναι ένα παραμυθοχωριό του Αι-Βασίλη!
Εργοστάσιο σοκολάτας, παιχνίδια , ζαχαρωτά και πολλή χαρά!!!!!!Ελάτε μια βόλτα στα Τρίκαλα να ζήσετε τη χαρά και το άρωμα των γιορτών στις καρδιές σας!!!!!!!
Εδώ σήμερα έχει ένα λαμπρότατο ήλιο, μια ανοιξιάτικη μέρα που ζητάει κάτι ελαφρύ για φαγητό..



Χόρτα φτιαγμένα σε τρεις εκδοχές..
Χόρτα δροσερά, από σπανάκι, μαρουλάκι, λάπατο και ό,τι μπόρεσα να μαζέψω απ' τον κήπο της γιαγιάς, όλα μπήκαν μαζί και έδωσαν τα αρώματά τους...

Φαγητό νούμερο 1: κλασσικό σπανακόρυζο..ρυζάκι καρολίνα , κρεμμυδάκι, λάδι, χόρτα πλυμμένα και τριμμένα..



Φαγητό νούμερο 2: ρεβανί. Στη Θεσσαλία οι γιαγιάδες ανακάτευαν ό,τι χόρτα είχαν στον κήπο με αλεύρι, λάδι και τυρί και ψήναν το μίγμα στο φούρνο.

Πάρα πολύ νόστιμο και χορταστικό και ως κυρίως γεύμα αν το συνδυάσεις και με ένα γιαουρτάκι.

Φαγητό νούμερο 3: χορτοκεφτέδες φούρνου.

Ψιλοκόβουμε όσα χόρτα έχουμε στη διάθεσή μας , τα πλένουμε και τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε με αλέυρι άσπρο ή καλαμποκιού, 1 αβγό, τυράκι και λάδι ώσπου να έχουμε ένα μίγμα παχύρευστο κ όχι πολύ αραιό. Με κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα σε στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί και ψήνω στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Τα υλικά δεν τα γράφω ακριβώς γιατί είναι κατά βούληση. Άλλος θέλει περισσότερη φέτα, άλλος προτιμάει λιγότερο σε ποσότητα και ανθότυρο αντί για φέτα, άλλος βάζει λιγότερο λάδι κ.ο.κ.


Μην αγχώνεστε πάντως, η ποσότητα του κάθε υλικού δεν παίζει και τόσο ρόλο, απλά κατά τη δική μου όρεξη δεν είναι ωραίο να έχει πολύ αλεύρι και λάδι. Βασίζομαι κυρίως στα χόρτα και στο τυράκι.
Καλή Κυριακή να έχουμε με όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά πολλά!

21 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα! Ωραίες συνταγές! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Λίλα μου!
    Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν!
    Λατρεύω τα χόρτα και μου άρεσαν πολύ οι νοστιμιές σου!
    Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Λίλα, είδες σε βρήκα! Ωραίες συνταγές, μπράβο σου κουκλίτσα!Καλή συνέχεια θα τα λέμε φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα μου άρεσαν αλλά αυτοί οι χορτοκεφτέδες έκλεψαν την παράσταση!
    Καλό μήνα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χορταράκια από τον κήπο της γιαγιάς, τυχερούλα!
    Ολα νοστιμότατα δείχνουν!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από πολλές πλευρές έχουμε τα δικά μας προϊόντα..και απ΄τη γιαγιά και απ' το δικό μας κτήμα έχουμε αφθονία..τα τυχερά της επαρχίας!!!!!

      Διαγραφή
  6. Όλες οι χορτονοστιμιές σου είναι καταπληκτικές Λίλα μου!Και γω απο τα Τρίκαλα είμαι αλλά μένουμε Λάρισα!!!
    Το χωριό του Αη -Βασίλη είναι τέλειο!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλήθεια?είμαστε τόσο κοντά?α, πρεπει να οργανώσουμε μια συνάντηση κάποια στιγμή!θα ήταν πολύ όμορφο!φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Τα χορτα είναι νοστιμότατα και λυπάμαι που τα ανακάλυψα τώρα που παντρεύτηκα γιατί πιο μικρή ούτε να τα βλέπω! Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως..κι άμα τα χόρτα είναι και απο τον κήπο της γιαγιάς τί άλλο θές??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι πως γιναμε ειναι πολυτελεια ανεκτιμητη τα προιοντα παραγωγης μας..καθε φορα που κοβω κατι ειναι μαγικο..

      Διαγραφή
  8. Τι ωραία που σε γνώρισα!
    Θα έχω φίλη, έστω και ιντερνετική, η οποία έχει κήπο, με όλα τα καλά της φύσης!

    Για μένα το πρώτο πιάτο πλιιιιζ! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιντερνετικη προς το παρον, γιατι ελπιζω να οργανωθουμε και να συναντιομαστε που και που!η φυση χαριζει απλοχερα, αρκει να της φερεσαι καλα!φιλια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Λίλα μου, καλώς σε βρήκα! πολύ ωραίο το μπλογκ σου! ελπίζω να τα λέμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία όλα! Να είχα τώρα ένα χορτοκεφτέ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίλα μου, διάβασα την συνταγή χόρτα σtην μητέρα μου. Μας άρεσε πολύ!!
    Νιώθω blogparty για όλους!
    Λατρεύω τις συνταγές σας ~ ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή