Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Πτι- φουρ για τον καφέ μας!

Καλή Κυριακή σε όλους και εύχομαι να έχουμε μπροστά μας μια όμορφη βδομάδα με λίγο καλύτερο καιρό!
Σήμερα αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι πιο δύσκολο για να συνοδεύει τον καφέ μας και έκανα μια πρώτη απόπειρα να φτιάξω τα πασίγνωστα και πολύ λαχταριστά πτι φουρ που χαζεύω σε φούρνους πάντα και ποτέ δεν επιχείρησα!



Βρήκα λοιπόν μια νηστίσιμη εκδοχή και την έφτιαξα με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως!Μερικά τα γέμισα με μαρμελάδα φράουλα, άλλα με μερέντα και μετά τα βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα!

Σε γεύση με ικανοποίησαν πλήρως, μόνο που βγήκαν λίγο πιο σφιχτά από ότι θα ήθελα.
Αν κάποιος πιο έμπειρος έχει δοκιμάσει καμιά συνταγή που να βγάζει πιο τριφτά, ας μου το στείλει σε μέιλ!

Να πώς τα έκανα:

  • 250γρ.βιτάμ
  • 1φλ.άχνη
  • 1/4φλ/κρασί
  • βανίλια
  • αλάτι
  • 4φλ.αλέυρι

Τα έκοψα σε ίσα στρόγγυλα κομμάτια με το στόμιο ενός φλ.καφέ και τα έψησα σε 200 γαι 15 λεπτά.
Αφού κρύωσαν τα κόλλησα ανά δυο με μερέντα ή μαρμελάδα και μετά τα βούτηξα σε κουβερτούρα λιωμένη.

Από εμφάνιση νομίζω παίρνουν 10 για πρώτη φορά, και από γεύση.στην υφή θα έβαζα 6-7.
Κάντε τα, δοκιμάστε τα και απολαύστε σπιτικά πτι φουρ χωρίς να πάτε ως το φούρνο της γωνίας.
Καλή βδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. Κλασσικά και αγαπημένα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι που ταιριάζει απίστευτα με τον καφέ! Εγώ θα προτιμήσω αυτά με τη γέμιση φράουλας που την αγαπώ πολύ!
    Φιλάκια χρυσοχέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη αδυναμία έχω κι εγώ στα πτιφουράκια!!!
    Τα δικά σου τα σπιτικά, είναι σαφώς καλύτερα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσουν πάρα πολύ Λιλα μου και εννοείται πως προτιμώ τα σπιτικά,με μαρμελάδα φράουλα τα δικά μου!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσουν πολύ τα πτιφουράκια σου Λίλα μου... πάντα τα σπιτικά είναι καλύτερα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή