Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μηλόπιτα σε σε φύλλο!

Ελπίζω να περνάτε ένα όμορφο και ήσυχο σαββατοκύριακο παρέα με αυτούς που εσείς έχετε ανάγκη!
Για τα καφεδάκια του σαββατοκύριακου σας προτείνω αυτή την αρωματική μηλόπιτα, που την έφτιαξα με φύλλο βηρυττού, με το δέύτερο κουτί που μου έμεινε από το μπακλαβά της προηγούμενης βδομάδας.

Τι χρειάστηκα:
1 κουτί φύλλο βηρυττού
3-4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
κανέλα, ζάχαρη από 1 κ.γ.
1 χούφτα σταφίδες
1χούφτα καρύδια τριμμένα
1 κομμάτι συκομαμαιδα κομμένη σε μικρά κομματάκια
λάδι για την επάλειψη των φύλλων όπως και στο μπακλαβά.
Έστρωσα σε βουτυρωμένο ταψί 2 φύλλα, λάδωσα, άλλα δυο λαδώνοντας ανά ένα, μετά τη γέμιση ου έφτιαξα ανακατεύοντας όλα τα υλικά, και μετά τα υπόλοιπα λαδώνοντας πάλι ανά ένα.
Σε στρόγγυλο ταψί τα φύλλα που περισσεύουν τα γυρνάω προς τα μέσα, λαδώνω και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

2φύλλα που μου περίσσεψαν τα γέμισα με μήλο κομματάκια, κανέλα, ζάχαρη σα ρολό και το έκοψα φετάκια, και τα πασπάλισα με άχνη!

Ελπίζω να σας αρέσει, απολαύστε την και να έχετε μια όμορφη Κυριακή!

10 σχόλια:

  1. Λατρεύω κάθε είδους μηλόπιτα και η δικιά σου φαίνεται απίστευτα αρωματική και νόστιμη!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι πόσο τραγανή και μυρωδάτη θα έγινε! Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ! Εύγε, Λιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίλα μου υπέροχη δείχνει, μοσχοβόλησε!Θα τη δοκιμάσω, είναι και πολύ εύκολη!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιλαααααα έχω πήξει λιγάκι τον τελευταίο καιρό και δεν έχω αφήσει μήνυμα αλλά να ξέρεις ότι σε παρακολουθώ και σε βλέπω.
    τι να πω ρε συ, μπουγάτσα μου θυμίζει και καθώς είμαι an absolut sucker για μαγειρεμένα μήλα, αγαπώωωωωωω!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε νιώθω γιατί και γω έτσι είμαι τον τελευταίο καιρό..και γω σε διαβάζω και σου στέλνω φιλιά!

      Διαγραφή