Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

παξιμαδάκια τραγανά και παραδοσιακά!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Όπως σας υποσχέθηκα σας δίνω τα συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια!

Σημειώστε λοιπόν τα ελάχιστα υλικά:

  • 400γρ.αλεύρι
  • 60γρ.βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 αβγό και 1 κρόκος για άλειμμα
  • 1/4 ποτ.γάλα ζεστό
  • 1/2 κ.σ.αμμωνία
  • 1/2 ποτ.ζάχαρη

Χτυπάτε αβγό, βούτυρο και ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.
Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα και προσθέτετε στο μίγμα της ζάχαρης.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε ωσπου να έχετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθετε σε πλεξουδάκια, τα αλείφετε με τον κρόκο χτυπημένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!!

Τώρα η σημερινή μου λιχουδιά είναι νηστίσιμη, γευστικότατη, κλασσική και με άφθονες διαθέσιμες παραλλαγές για να παίξετε ανάλογα την όρεξη.
Παξιμαδακια!!!!!!!!!!!!! Αυτά που βλέπουμε στους φούρνους παραταγμένα σε φετούλες, τέλεια κομμένα , που σκάνε κάτι σταφιδούλες και αμύγδαλα από μέσα?!ε, αυτά!!!!!!!

Συνταγή:
1 κούπα λάδι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι φρέσκο
2 σταγόνες άρωμα vahine πορτοκάλι
λίγο αλάτι
1κ.γ.baking
1/2 k.γ.σόδα
1κ.γ.κανέλα
4 κοφτές κούπες αλεύρι
σταφίδες, αμύγδαλα καβουρδισμένα, κομμάτια σοκολάτας, κόντιτα ή ό,τι άλλο θελήσετε.

Ανακατέυετε με το σύρμα λάδι, ζάχαρη και χυμό
Κατόπιν σταδιακά τα άλλα υλικά και τέλος το αλέυρι με προσοχή να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Χωρίζω σε 2 μέρη και πλάθω μακρόστενα φρατζολάκια. Χωρίζω σχεδόν ως κάτω σε φετάκια και ψήνω στους 180 για μισή ώρα.
Τέλος, κόβω τα φετάκια, τα ξαπλώνω στο πλάι και ψήνω στον αέρα στους 150 για 10 λεπτά.
Αν θέλετε αφού κρυώσουν βουτάτε τα παξιμαδάκια ως τη μέση σε κουβερτούρα λιωμένη, αλλά και έτσι ειναι παραδοσιακά και φανταστικά!!!!!!!!!!!
Θα με θυμηθείτε!
Και δε θα θέλετε να ξανααγοράσετε έτοιμα! 

3 σχόλια:

  1. Kαλή αρχή, καλώς όρισες στην μπλογκογειτονιά!!
    Τα παξιμαδάκια σου ωραιότατα!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή Λίλα. σου εύχομαι ότι καλύτερο για το blog σου, είμαι η Ερη απο το captainccok.gr και ελπίζω να τα λέμε! Φιλιά καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σευχαριστω πολυ Έρη!περιττό να σου πω βέβαι ότι το site σου είναι εκπληκτικό!έχω ερωτευτεί το γύρο κοτόπουλο!φιλιά πολλά!

      Διαγραφή